Zenlounge.no 
Mindfulness og meditasjon


Mindfulness - gjør livet deilig

Vi formidler forelesere og forskning på mindfulness

Foredrag Kurs Forskning Reiser
   
   
   
   
   
   
   
   
   

NYHET: Bokslipp: LEV MER - med mindfulness

Opplever du ofte at tankene er et helt annet sted enn der du selv er? At du egentlig ikke nyter øyeblikket med din kjære, at du ikke lytter ordentlig når venner snakker, eller at du ikke bruker sansene dine til å ta inn vakre omgivelser?
Mange av oss går glipp av gode opplevelser fordi vi stadig har fokus på hva vi skal gjøre i morgen, eller vi bekymrer oss for stort og smått. Men det trenger ikke å være slik, du kan faktisk endre kurs og bli oppmerksom og nærværende i øyeblikket. Mindfulness er et sett av teknikker som lærer deg å bremse ned, stoppe opp og få rikere opplevelser. Teknikkene kan blant annet hjelpe deg til å få bedre selvfølelse, oppleve mer glede, bli mer kreativ, få et mer harmonisk kjærlighetsliv, mestre vanskelige følelser, angst, stress og sykdom.

Fra innledningen:
«Som moderne mennesker lever vi i en tid med mye stress og press. Det krever mye hjerneaktivitet. Vi er derfor blitt veldig hodeorienterte. Når sinnet er fylt av tanker, mister vi kontakten med livet her og nå. Vi fyker rundt i tankene, mens livet som skjer øyeblikk for øyeblikk, går oss hus forbi uten at vi enser det. Men vi trenger jo tankene! Ja, selvsagt, men ikke hele tiden. Du trenger ikke tankene når du beundrer en nydelig solnedgang. Du trenger ikke tankene når du nyter et måltid, eller et glass vin. Du trenger heller ikke tankene når du har sex. I disse situasjonene står tankene i veien for sanseopplevelsen.
Det gjør godt å koble ut tankene iblant. Å roe ned. Bare være. Vi har våkne, nære øyeblikk gjennom hverdagen, men mangler kanskje et bevisst forhold til dem. Kunsten er å oppdage
disse øyeblikkene, og skape flere av dem, helt til nærvær blir en ny livsstil.»

Eksempel på tilbakemeldinger fra lesere:

Boka er veldig bra. Det fester seg stadige ett og annet. Og de kan leses mange ganger. Tusen takk. Mvh Inger

Jeg er lei av selvutviklingsbøker, men denne boka er rett og slett bra.
Jannike


Lisbeth Pettersen har praktisert Zen og mindfulness-teknikker i 20 år.
Dette er også tema for hennes faste spalte i magasinet Tara. Tidligere har hun vært frilansjournalist i blant annet Dagbladet og NRK, og hun har vært medgründer og daglig leder av et reisebyrå og et spahotell. Lisbeth Pettersen er født og oppvokst i Nord-Norge. Hun er kjent for å være rett på sak og for å bruke rå humor i sine foredrag.


Nettavisen-intervju i forbindelse med bokslipp
Tara-intervju med Lisbeth Pettersen      Klikk her og motta vårt nyhetsbrev

    Forespørsel om foredrag om mindfulness?
       Kontakt oss:
info@zenlounge.no