Zenlounge.no 
Mindfulness og meditasjon


Mindfulness - gjør livet deilig

Vi formidler forelesere og forskning på mindfulness

Foredrag Kurs Forskning Reiser
 
   
   
   
   
   
   
   
   

Ny bok: Mental trening og mindfulness
Det finnes mange bøker om mental trening og minst like mange om mindfulness. Denne lille boka har satt seg fore å gi deg de beste teknikkene fra begge metodene, slik at du kan teste hva som fungerer for deg. Vi håper også at boka vil gi deg innsikt i hvordan du på den ene siden kan utvikle et sterkere sinn via mentale teknikker, og på den andre svekke sinnets makt over deg gjennom meditasjon.

INNHOLD

1)    Hva er mental trening og hvor kommer metoden fra?
2)    
Stein Kvalheims erfaring med mental trening  
3)    
Hva er mindfulness og hvor kommer metoden fra?
4)    
Lisbeth Pettersens erfaring med mindfulness
5)    
Slik virker mental trening  
6)    
Slik virker mindfulness
7)    
Status quo – hvordan har du det?  Mental trening
8)    
Status quo – hvordan har du det?  Mindfulness
9)    
Å sette seg konkrete mål og nå dem  Mental trening
10) 
Å sette seg konkrete mål og nå dem  Mindfulness  

11) 
Hva hindrer forandringer? Mental trening
12) Hva hindrer forandringer?
Mindfulness
13) 
Ta styringen – fra teori til praksis Mental trening
14) 
Ta styringen – fra teori til praksis Mindfulness
15) 
Relasjoner – hvordan få andre til å trives i ditt selskap

Mental trening
16) 
Relasjoner – hvordan få andre til å trives i ditt selskap

Mindfulness
 
17) 
Få det bedre på jobben Mental trening  
18) 
Få det bedre på jobben Mindfulness
19) 
Bygg videre på livet ditt Mental trening  
20) 
Bygg videre på livet ditt Mindfulness   


Mindfulness handler om å være mer til stede i nået, uten tankens innblanding. Tankene handler alltid om fortid og framtid. Når vi lærer oss å roe ned tenkingen, blir vi mer levende, fokuserte og mindre stresset.      
         
Begge metodene, mental trening og mindfulness, søker selvutvikling gjennom økt bevissthet. Men  tilnærmingen er forskjellig, og i sin ytterste konsekvens helt motsatt. Mental trening handler mest om det som skjer i tankene, i det mentale, mens mindfulness dreier seg om det som skjer når tankene opphører og  tilstedeværelse inntrer.

Som helhetlige mennesker har vi behov for dypere innsikt i hva sinnet vårt holder på med – i de mentale prosessene. Men vi trenger også å forstå hva som er motoren bakenfor sinnet. Hva som driver oss, og hvem vi er bakenfor tanker og følelser, slik at vi ikke bare dyttes ubevisst rundt av alle våre behov. En dash  mental trening og en håndfull mindfulness kan gi deg en helt annen framdrift – uten negativt stress.         

Et sinn som er viljesterkt og veltrent, kan hjelpe deg til å nå mål du setter deg. Men uten røtter i virkeligheten, uten tilstedeværelse i nået, oppstår det lett ubalanse. Mental trening gjør deg sterk i troen, og mindfulness gir deg tyngde slik at egoet ikke fyker til værs som en sprekkeferdig ballong uten kontakt med virkeligheten.

Stein Kvalheim er en av Norges mest erfarne  mentale trenere. Hans fokus er innenfor forretningsdrift og eliteidrett. Han jobber med enkeltmennesker og  organisasjoner. Han har bakgrunn som ingeniør  med eget entreprenørselskap og erfaring fra skip i utenriksfart i tillegg til Forsvarets ubåttjeneste.

Lisbeth Pettersen
er norsk pioner på mindfulness og meditasjon og har studert og praktisert zen- og  mindfulnessteknikker i 20 år. Hun har bakgrunn som journalist, gründer og daglig leder i reiselivsbransjen. I dag jobber hun som foredragsholder og skribent. Hun er fast mindfulnesspaltist i magasinet Tara og er forfatter av boka Lev mer med mindfulness, som ble utgitt på J.M. Stenersens Forlag.

 
      Klikk her og motta vårt nyhetsbrev

    Forespørsel om foredrag om mindfulness?
       Kontakt oss:
info@zenlounge.no